Patlıcan Lazanya

Patlıcan Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 kâse rendelenmiş peynir

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Patlıcan Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları dilimleyip tuzlu suda bekletip suyunu süzüyor ve kuruluyoruz.
  2. Fırın tepsisine dizip üzerlerine zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdiriyoruz. Evvelce ısınmış 200 derece alt üst ayarda yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Soğanı zeytinyağında kavuruyoruz kıymayı ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma suyunu çekince biberleri sonra da salçasını ek edip pişiriyoruz. En son tuz ve baharatları ek ediyoruz.
  4. Üç ya da dört kat üst üste gelecek biçimde her patlıcanın üzerine kıymalı harcı ve en üste kaşar peynirini koyup sıcak suyla açtığımız salçalı sosunu döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda peynir kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun 🌺

Patlıcan Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol
Çilek Soslu Trileçe
Pişmeyen Dubai Cheesecake (Bu Lezzeti Mutlaka Deneyin) (Videolu )
Şekerpare
Diyet Kahvaltı
Haydari
Hdabla | © 2025 |