Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Pâte à choux (hamur) için:

  • 200 ml su
  • 125 gram tereyağı
  • 50 gram şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 150 gram un
  • 4 adet (m boy) yumurta

Pastacı kreması için:

  • 800 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 100 gram şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 200 ml krema

Çikolata sos için:

  • 500 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 50 gram şeker
  • 25 gram tereyağı
  • 100 gram sütlü çikolata

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pâte à choux (hamur) için; su, tereyağı, şeker ve tuz bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtılır. Un eklenip hamur toparlanana kadar karıştırılır ve kokusu çıkana dek kavrulur.  Ocaktan alınıp ılındıktan sonra yumurtalar teker teker eklenerek mikserle çırpılır.
  2. Hamur sıkma torbasına alınır ve tepsiye sıkılır. Evvelce ısıtılmış 170°c fırında 35–40 dakika pişirilir. Kızardıktan sonra fırın kapatılır ve kapağı açılmadan içinde soğumaya bırakılır.
  3. Pastacı kreması için; krema dışındaki tüm gereçler tencereye alınarak yoğunlaşana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra krema eklenip mikserle pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Hazırlanan choux hamurlarının içine sıkma torbası ile doldurulur.
  4. Çikolata sos için; tereyağı ve çikolata hariç tüm gereçler pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra tereyağı ve çikolata eklenip pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Profiterollerin üzerine dökülerek servis edilir.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Portakallı Kek
Balkabağı Çorbası
Kıymalı Pişi
Çikolatalı Pasta
Ispanaklı, Soğanlı Yumurta
Ispanaklı Cannelloni
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet