Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Pâte à choux (hamur) için:
- 200 ml su
- 125 gram tereyağı
- 50 gram şeker
- 1 çimdik tuz
- 150 gram un
- 4 adet (m boy) yumurta
Pastacı kreması için:
- 800 ml süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 100 gram şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 200 ml krema
Çikolata sos için:
- 500 ml süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilya
- 50 gram şeker
- 25 gram tereyağı
- 100 gram sütlü çikolata
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pâte à choux (hamur) için; su, tereyağı, şeker ve tuz bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtılır. Un eklenip hamur toparlanana kadar karıştırılır ve kokusu çıkana dek kavrulur. Ocaktan alınıp ılındıktan sonra yumurtalar teker teker eklenerek mikserle çırpılır.
- Hamur sıkma torbasına alınır ve tepsiye sıkılır. Evvelce ısıtılmış 170°c fırında 35–40 dakika pişirilir. Kızardıktan sonra fırın kapatılır ve kapağı açılmadan içinde soğumaya bırakılır.
- Pastacı kreması için; krema dışındaki tüm gereçler tencereye alınarak yoğunlaşana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra krema eklenip mikserle pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Hazırlanan choux hamurlarının içine sıkma torbası ile doldurulur.
- Çikolata sos için; tereyağı ve çikolata hariç tüm gereçler pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra tereyağı ve çikolata eklenip pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Profiterollerin üzerine dökülerek servis edilir.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
