Çilek Soslu Trileçe

Çilek Soslu Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Süt şerbeti için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Çilek sosu için:

  • 2 su bardağı çilek ( ben dondurulmuş kullandım)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Çilek Soslu Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpalım.
  2. Un ve kabartma tozu ekleyip fazla karıştırmadan hamurumuzu hazırlayalım.
  3. Yağladığımız tepsiye ve ya dikdörtgen fırın kabına kek harcımızı yayıp evvelden ısıttığımız 170 dereceye ayarlı fırında pişirelim.
  4. Süt şerbeti için toz şeker ve sütü bir tencereye alalım.
  5. Şeker eriyene dek ısıtıp ocaktan alalım.
  6. İçine kremayı ekleyip ılık süt şerbetini pişen kekimizin üzerine gezdirelim. Soğumaya bırakalım.
  7. Krem şanti ve sütü kıvam alana dek çırpalım. Kekimizin üzerine yayalım.
  8. Çilek sosu için çilekleri bir tencereye alalım.
  9. Toz şeker ve su ile karıştırdığımız nişastayı ekleyip kıvam alana dek pişirelim.
  10. Pişen sosumuzu blenderdan geçirelim.
  11. Soğuyunca krem şantinin üzerine yayıp vaktiniz varsa bir gece dolapta dinlendirelim.Afiyet olsun.

Çilek Soslu Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pirinç Unlu Bebek Maması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pesto Soslu Kremalı Fettuccini
Patatesli Börek
Yaban Mersinli Kurabiye
Tavuk Köfteli İslim Kebabı
Sağlıklı Meyveli Tatlı
Çocuklar İçin Korsan Yumurta
Hdabla | © 2025 |