Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patlıcan (tuzlu suda bekletilecek)
- 5 adet biber (tepsinin ortasına konacak)
- 5 adet çeri soğan (tepsinin ortasına konacak)
- 1 baş sarımsak (tepsinin ortasına konacak)
- 1 adet büyük domates (tepsinin ortasına konacak)
Köftesi için;
- 1 kilo kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 çay kalığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 çay kalığı kekik
Patlıcanların üzeri için;
- 1 çay bardağı zeytin yağı
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları 2 parmak kalınlığında doğrayın, tuzlu suda bekletelim. Köftesi için tüm materyalleri katıp yoğuralım lakin soğanın suyunu sıkmayı unutmayın.
- Köftelere yassı olmayacak halde patlıcanların boyutunda form verelim. Patlıcanların suyunu süzelim ve bir patlıcan bir köfte olacak formda tepsiye dizelim. Ortasına biber, domates, soğan ve sarımsağı koyalım.
- Patlıcanların üzerine sıvı yağ gezdirelim isterseniz yağı fırça ile patlıcanların üzerine sürebilirsiniz. Kalan yağı ortadaki sebzelerin üzerine gezdirelim. Salçalı sosu bir kapta yapıp patlıcanların üzerinden gezdirerek dökelim.
- Üzerine pişirme kağıdını suda ıslatıp serelim. 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim.
- Daha sonra üzerini açıp 25 dk daha bu form pişirelim. Ben patlıcanları alt üst çevirdim. Afiyet olsun 😋
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








