Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi (Kıymasız)

Bulgurlu Kabak Dolması Tanımı (Kıymasız) İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak

Dolma içi:

  • 2 çay bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak(isteğe göre)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz kırmızı biber

Bulgurlu Kabak Dolması Tanımı (Kıymasız) Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayın çatal ile üstlerini çizdikten sonra 2 parmak genişliğinde dilimleyin.
  2. Dilimlenen kabakların içini oyun ve içleri bir kenara alın.
  3. İçi için gerekli olan bulguru, salçayı, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kapta yoğurun.
  4. İçleri oyulan kabakları tencereye dizin ve içlerini bulgurlu harçla doldurun.
  5. Üstlerine biraz daha tuz serpin ve üstlerine çıkacak kadar kaynar su dökün.
  6. Ocağın altını kısık ateşe alıp, yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.
  7. Piştikten sonra, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip,toz biber serpin ve sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bulgurlu Kabak Dolması Tanımı (Kıymasız) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İrmik Kesmesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful
Çilekli Köstebek Pasta
Yüksük Çorbası
Tavuklu Nohut Yemeği
Limonata
Kahve Çekirdeği Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |