Yumuşacık Spoonful Tatlısı

Yumuşacık Spoonful Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 2 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı tepeleme un
- 2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
Muhallebi piştikten sonra eklenecekler:
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket krema
- 2 çorba kaşığı labne
- 1 paket (24 dilim) kedi lisanı bisküvi
Çikolata sos;
- 1 pk çikolata sos
Yumuşacık Spoonful Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, yumurta sarısı, un, nişasta ve toz şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırıyoruz ve orta ateşte pişirmeye başlıyoruz çırpmayı bırakmamak gerekiyor ki tabanına sarmasın.
- Muhallebimiz pişip göz göz kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz ve çikolata sosuna geçiyoruz ,ben hazır çikolata sosu kullandım paketin gerisindeki pişirme adımlarına nazaran pişirebilirsiniz.
- Çikolata sosuda pişirince hali hazırda soğumaya bıraktığımız muhallebinin içine labne krema ve vanilyayı ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz daha sonra kedi lisanı bisküviyi kırarak ekliyor ve karıştırıyoruz .
- Daha sonra kaselere bölerek üstüne düz bir yer hazırladıktan sonra çikolata sosunu ekliyor ve soğumaya bırakıyoruz.
- Dilerseniz bir gece evvelce hazırlayabilirsiniz o vakit tadı uçuşa geçiyor 😍 deneyen herkese afiyet olsun.
Yumuşacık Spoonful Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



