Patatesli Pastane Açması

Patatesli Pastane Açması Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya yada yaş maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 5,5 – 6 su bardağı ortası un
İç harcı için;
- 4-5 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam
Patatesli Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için süt, su maya ve şekeri yoğurma kabına alalım.
- Karıştırıp un hariç tüm gereçleri ek edelim.
- Karıştırarak ununu ekleyip yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp 45 dakika 1 saat kadar mayalayalım.
- İç harcı için soğanı yağda kavuralım.
- Salça ve baharatları ek edelim.
- Haşlanmış ezilmiş patatesi ekleyip karıştıralım.
- Mayalanan hamuru portakal kadar bezelere ayırıp merdane ile uzunlamasına açalım.
- Üzerine iç harçtan koyarak yayalım.
- Rulo formunda sarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam çörek otu serpelim.
- 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarınca üzerine örtü örtelim.
- Dileyen içine kaşar da ekleyebilir.
Afiyet olsun.
Patatesli Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











