Nişastalı Poğaça

Nişastalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet ınstant maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nişasta
  • aldığı kadar un

Nişastalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık süte ınstant mayayı ekleyip eritelim.
  2. Sıvı yağ, yumurta beyazını, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  3. Nişasta ve un ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamuru küçük kesimler koparıp içine peynir ek edip kapatalım.
  5. Yuvarlak yaptığımız poğaçalarımızı tepsiye dizip mayalanmaya bırakalım.
  6. Bir yarım saat kadar mayaladığımız poğaçaların üzerine yumurta sürelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Nişastalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Patates
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Yaprak Sarma
Lotus Pistacio Cheesecake
Kahve Çekirdeği Kurabiye (Enfes)
Tepsi Böreği
Tam Buğday Unlu Poğaça
Çeşmi Nigar Çorbası
Hdabla | © 2025 |