Pastacı Kreması

Pastacı Kreması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı dolu un
- 3 yemek kaşığı dolu nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 poşet toz şanti
- 1 kutu krema
Pastacı Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, nişasta, şeker, süt ve yumurta sarısını uygun bir tencereye alın ve kısık ateşte daima karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca 1 dk kadar pişirin kıvamı sizi korkutmasın ocaktan alın ve tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Üzerine gerilim sinema kapatın ve oda ısısına gelene kadar bekleyin daha sonra dolaba kaldırın 2 saat dinlendirin vaktiniz varsa 1 gece.
- Dinlenen kremayı uygun bir kaba alın üzerine toz santi ve kremanın yarısı ekleyin ve mikserle çırpın kremamın kıvamına nazaran azar azar kalan kremayı ekleyerek çırpın.
- Kremanın kıvamı pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin ve istediğiniz tüm pastalarda kullanabileceğiniz kremanız hazır afiyet olsun.
Pastacı Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












