Elmalı Kremalı Pasta

Elmalı Kremalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 220 gr un
- 80 gr toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 adet yumurta
- 100 gr tereyağ (oda ısısında)
Elma karışımı:
- 5 adet elma
- 500 ml elma suyu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 60 gr toz şeker
- 2 paket vanilyalı puding tozu
Krema için;
- 2 paket krema (400ml)
- 200gr ekşi krema
- 3 paket krema sertleştirici
- 2 paket şekerli vanilin
- 2 yemek kaşığı şeker
Elmalı Kremalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur tabanı için tüm materyalleri yoğurup hamur haline getirip buzdolabına kaldırın.
- Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye alın.
- Üzerine elma suyu, şeker ve limon suyunu ek edip yaklaşık 10dakika kaynatın.
- Daha sonra elmaları süzün lakin suyunu atmayın, tekrar kullanıcaz.
- Suyu tekrar tencereye alıp kaynatın ve ocaktan alın.
- 2 paket vanilyalı puding tozunu az su ile karıştırıp kaynayan elma suyuna ekleyin ve düzgünce karıştırın.Hemen kıvam alacaktır.
- Elmaları ve az tarçın ek edip karıştırın ve yaklaşık 20 dakika kadar soğumaya bırakın.
- Buzdolabında ki hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba (26cm) yerleştirin ve kenarlarına dikkat ederek şekillendirin.
- Hafif soğuyan elmalı puding karışımını hamurun üzerine ekleyip evvelce alt üst ayarda ısıtılmış 180c fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Sonra büsbütün soğumaya bırakın.
- Kreması için 2 paket krema, 2 paket krema sertleştirici ve 2 paket şekerli vanilini sertleşene kadar mikserle çırpın.
- Üzerine ekşi krema, toz şeker ve 1 paket krema sertleştirici ek edip tekrar çırpın.
- Soğuyan pastanın üzerine döküp düzenleyin.
- Küçük bir kasede esmer şeker ve tarçını karıştırıp kremanın üzerine serpin ve 1 gece buzdolabında bekletin.
- Deneyecek olanlara kolay gelsin, afiyet olsun, çok lezzetli ekşi tatlı karışımı bir pasta tanımı.
Elmalı Kremalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













