Patates Yatağında Kıyma

Patates Yatağında Kıyma Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet patates büyüklüğüne nazaran (5 adet olabilir)
  • Yarım çorba tabağından az fazla yoğurt
  • 100 gram kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 3 çay kaşığı toz biber yahut pul biber
  • İsteğe nazaran 1 çay kaşığı karabiber

Patates Yatağında Kıyma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri alalım soyalım her bir patatesi 4 bölelim tencere koyup, haşlayalım.
  2. Patatesleri ezip, tuz ve kuru nane koyalım.
  3. Ardından yoğurdu alıp, karıştırıyoruz sarımsakları alıp, bir daha karıştırıyoruz.
  4. Sonra kıymaları tavaya alıp, yağ koyuyoruz.
  5. Biraz kızarınca kimyon, toz biber yahut pul biber ikisinide koyabilirsiniz isteğe nazaran karabiber. Sonra pişirmeye bırakıyoruz.
  6. Ondan sonra patatesleri bir tabağın içine düzlemesine tabağa koyuyoruz çatalla delin ve sarımsaklı yoğurdu üstüne dökün, bir güzelce yayın. Son olarakta kıymaları üstüne yayın afiyet olsun.

Patates Yatağında Kıyma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Tavuk Marul Salatası
Brokolili Pilav
Gaziantep Ten Yeşil Erik Tava (Muhteşem)
Renkli Ve Lezzetli Pancarlı Cevizli Mısırlı Roka Salatası Tarifi! (Videolu)
Bolibonlu Kurabiye
Tavuk Göğsünden Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2025 |