Borcamda Portakallı Kek

Borcamda Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 adet portakalın rendesi
- 3-2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Üzeri için;
- Susam
- Kırılmış ceviz yahut fındık
Borcamda Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta şekeri ve vanilyayı ek edip güzelce çırpın. Üzerine portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Son olarak un, kabartma tozu ve nişasta (eleyerek ilave edin)el çırpıcısıyla karıştırıp, yağlanmış hafif unlanmış borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 40-45 dk pişirin. Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Borcamda Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












