Patates Kavurması Tarifi

Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet patates
  • Sucuk
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavamıza yağımızı alıp patesleri küp küp doğrayıp 5 dakika kadar kavuralım.
  2. Aynı halde biberleride küp küp doğrayıp tavamıza ek ederek kısık ateşte kızarana kadar kavurmaya devam edelim.
  3. Sucuklarıda ekleyip bıraz daha kızartalım. Baharatlarıda ekleyelim üzerine.
  4. En son çırptığımız yumurtalarıda üzerine dökelim ve kaşarıda serpip kısık ateşte 3- 4 dakika kadar daha pişirelim. Afiyet olsun.

Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karadutlu Turta
Karadeniz Usulü Etli Pide
Çay Yanına 30 Dk Salata Tabağı
Fırın Sütlaç
Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik)
Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle)
Hdabla | © 2025 |