Karadutlu Turta

Karadutlu Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gram margarin/tereyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (çok fazla sert hamur olmamalı)

İç harcı için;

  • 2 su bardağı karadut (dondurulmuş meyve de olur)
  • 1 bardak şeker (meyvenin tadına nazaran ayarlanabilir)
  • 2 tatlı kaşığı nişasta (1 bardak suyla açılmalı)

Karadutlu Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dut ve şekeri tencereye alalım, suda çözdüğümüz nişastayı ekleyip kıvam alınca kapatalım ( çok koyu olmasın) iç harcı soğuk yahut ılık (soğuğa yakın) olmalıdır.
  2. Oda sıcaklığında margarin/ tereyağ ile hamurumuzu yapalım. Tüm materyalleri karıştırdıktan sonra unu denetimli olarak ekleyelim.
  3. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım, kalıba yaydıralım, soğuyan sosu ekleyip üzerini kapatalım.
  4. 170-180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim üzeri kızarmasın beyaz hoş oluyor altı kızarınca pişmiş demektir fırından alabilirsimiz.

Karadutlu Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nefis Bisküvili Latte Pasta (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Tantuni
Yer Fıstığı Kavurma
Erzurum Ketesi
Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız)
Tavuk ve Karides Paella
İftar Menüsü
Hdabla | © 2025 |