Karadutlu Turta

Karadutlu Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram margarin/tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (çok fazla sert hamur olmamalı)
İç harcı için;
- 2 su bardağı karadut (dondurulmuş meyve de olur)
- 1 bardak şeker (meyvenin tadına nazaran ayarlanabilir)
- 2 tatlı kaşığı nişasta (1 bardak suyla açılmalı)
Karadutlu Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dut ve şekeri tencereye alalım, suda çözdüğümüz nişastayı ekleyip kıvam alınca kapatalım ( çok koyu olmasın) iç harcı soğuk yahut ılık (soğuğa yakın) olmalıdır.
- Oda sıcaklığında margarin/ tereyağ ile hamurumuzu yapalım. Tüm materyalleri karıştırdıktan sonra unu denetimli olarak ekleyelim.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım, kalıba yaydıralım, soğuyan sosu ekleyip üzerini kapatalım.
- 170-180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim üzeri kızarmasın beyaz hoş oluyor altı kızarınca pişmiş demektir fırından alabilirsimiz.
Karadutlu Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













