Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle)

Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane ayva
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 çay bardağı nar suyu
- 2 çubuk tarçın
- 6-7 tane karanfil
- 8 yemek kaşığı şeker
- Küçük 1 kap nar tanesi
- Tane vişne
Üzeri için isteğe bağlı;
- Fıstık
- Ceviz
- Dondurma
Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayvaları yıkayıp soyup ikiye ayıralım ortasını oyalım. Soyduğumuz kabukları çekirdekleriyle birlikte tencereye koyalım hem yapışmasını maniler hemde ağır kıvam ve tat verir.
- Kabukların üstüne ayvaları alalım her birine 1buçuk yada 2 yemek kaşığı toz şeker koyalım vişne suyu nar suyu tarçın ve karanfili ekleyelim taneli meyveleride koyalım üstü kapalı bir biçimde pişirelim ben ortada çevirip pişirdim.
- Ortalama yarım saatte pişiyor daha öncede pişerse tencereden alıp soğumaya bırakalım.
- Tenceredeki aromayı yoğunlaşana kadar biraz daha kaynatalım kıvam aldıktan sonra kaşık yardımıyla her yerine gelecek formda koyalım.
- Soğuduktan sonra oyulmuş orta kısmına dondurma yada muhallebi koyup süsleyelim. Afiyet olsun 💐
Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









