Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle)

Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane ayva
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 çay bardağı nar suyu
  • 2 çubuk tarçın
  • 6-7 tane karanfil
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • Küçük 1 kap nar tanesi
  • Tane vişne

Üzeri için isteğe bağlı;

  • Fıstık
  • Ceviz
  • Dondurma

Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ayvaları yıkayıp soyup ikiye ayıralım ortasını oyalım. Soyduğumuz kabukları çekirdekleriyle birlikte tencereye koyalım hem yapışmasını maniler hemde ağır kıvam ve tat verir.
  2. Kabukların üstüne ayvaları alalım her birine 1buçuk yada 2 yemek kaşığı toz şeker koyalım vişne suyu nar suyu tarçın ve karanfili ekleyelim taneli meyveleride koyalım üstü kapalı bir biçimde pişirelim ben ortada çevirip pişirdim.
  3. Ortalama yarım saatte pişiyor daha öncede pişerse tencereden alıp soğumaya bırakalım.
  4. Tenceredeki aromayı yoğunlaşana kadar biraz daha kaynatalım kıvam aldıktan sonra kaşık yardımıyla her yerine gelecek formda koyalım.
  5. Soğuduktan sonra oyulmuş orta kısmına dondurma yada muhallebi koyup süsleyelim. Afiyet olsun 💐

Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek (Kahvaltılık)
Düdüklüde Barbunya Yemeği
Armutlu Yoğurt Püresi
Tahinli Kurabiye
Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli)
Hamburger Ekmeği
Hdabla | © 2025 |