Pancarlı Şehriye Salatası

Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük pancar
  • 10 adet kornişon turşu
  • Bir ölçü dereotu
  • Bir ölçü maydanoz
  • 2 su bardağı haşlanmış mısır
  • 2 su bardağı şehriye
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar ekşisi

Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancarı soyup küp küp doğruyoruz.
  2. Yaklaşık 1 litre suyla haşlamaya bırakıyoruz. (40 dakikada haşlanmış oluyor. )
  3. Pancarları salataya katmak için bir kaba alıyoruz.
  4. Şehriyeleri kavurup haşlanan pancarın suyunu kullanarak 1 çay kaşığı da tuz ekleyip şehriyeleri pişiriyoruz.
  5. Şehriyeler pişince soğumaya bırakıp öteki materyalleri doğrayıp bi kaba alıyoruz.
  6. Soğuyan şehriyeleri de kaba alarak zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyip karıştırıyoruz.

Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna
Burçak Kurabi
Sweet Chili (Tatlı-Acı) Soslu Tavuk – Kremalı Makarna
Susamlı Pişi
Omaç (Ekmek Köftesi)
Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |