Susamlı Pişi

Susamlı Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Ben susam kullandım hamuru açarken siz sade de yapabilirsiniz

Susamlı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur malzemerini karıştır çok sert olmayan bir hamur elde et 1 saat mayalamaya bırak hamur iki katına çıkana kadar dinlensin sıcaklığa bağlı mayalanma müddeti gecikebiliyor o yüzden ısı çok kıymetli.
  2. Hamur mayalandıktan sonra bir kere havasını almak için yoğur daha sonra mandalina büyüklüğünde eşit bezelere ayır.
  3. Daha sonra bir yemek kaşığı susam serptiğin tezgaha hamuru elinle yada merdane yardımıyla bastırarak aç ve dört modüle böl yağda kızart. Deneyecek olanlara afiyet olsun 💫

Susamlı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Yumurta Salatası
Lotus Pistacio Cheesecake
Porsiyonluk Etli Patlıcan Yemeği
Çilekli Tart
Rengarenk Kış Salatası
Hdabla | © 2025 |