Susamlı Pişi

Susamlı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Ben susam kullandım hamuru açarken siz sade de yapabilirsiniz
Susamlı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemerini karıştır çok sert olmayan bir hamur elde et 1 saat mayalamaya bırak hamur iki katına çıkana kadar dinlensin sıcaklığa bağlı mayalanma müddeti gecikebiliyor o yüzden ısı çok kıymetli.
- Hamur mayalandıktan sonra bir kere havasını almak için yoğur daha sonra mandalina büyüklüğünde eşit bezelere ayır.
- Daha sonra bir yemek kaşığı susam serptiğin tezgaha hamuru elinle yada merdane yardımıyla bastırarak aç ve dört modüle böl yağda kızart. Deneyecek olanlara afiyet olsun 💫
Susamlı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






