Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye

Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram (1+ 1/4 (çeyrek) su bardağı ) glutensiz un
  • 100 gram (1/2 (yarım) su bardağı ) esmer şeker
  • 2 gram (1/2 (yarım) çay kaşığı) kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) paket vanilya
  • 3 gram (1 çay kaşığı) tuz
  • 50 gram tereyağı/ sade yağ
  • 1 adet yumurta
  • Kuru kayısı
  • Kuru üzüm
  • Dilerseniz bitter çikolata

Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, yumurta ve yağ krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  2. Üzerine glutensiz un, kabartma tozu, tuz, şekerli vanilyayı ek edip âlâ bir karışım elde edinceye kadar hamuru yoğurun.
  3. En sonunda kuru meyveleri ve bitter çikolatayı ek edip tekrar yoğurun.
  4. Elde edilen hamuru 12-15 eşit modüle bölün.
  5. Yuvarlak form verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerine yavaşça bastırın.
  6. Önceden ısıtılmış 180-190 derece durumda 10-15 dakika pişirin.

Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Efsane Elmalı Cevizi Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Ekler Tarifi (Videolu)
Sağlıklı Banana Bread Cheesecake
Ani Misafirler İçin (Rulo Börek)
Üç Malzemeli Sıvıyağlı Nefis Kurabiye
İftara Kadar Tok Tutan Sahur Salatası
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |