Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 su bardağı ılık su (sıcağa yakın lakin el yakmasın)
- ️1 su bardağı ılık süt
- ️1 paket instant maya
- ️3 yemek kaşığı toz şeker
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 adet yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
- ️6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, ılık süt maya ve toz şekeri yoğurma kabında karıştırıp 5 dakika mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
- Süre sonunda kalan gereçleri ve unu denetimli formda ekleyerek yumuşak hafif ele yapışan kıvamlı hamur elde edelim, üzerini streç sinemayla kapatıp 1-1:30 saat mayalanması için bekleyelim.
- Bu sırada üzerini sıcak tutacak bir örtüyle örtmelisiniz, çabucak soğumasın, daha âlâ kabarsın.
- Mayalanan hamurun havasını alıp bır 10 dakika tekrar kabarmasını bekleyelim, ceviz büyüklüğünde modüller kopararak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim. Üzerini ince bir bezle örterek 20 dk tepsi mayası yapalım.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180° fırında kızarana kadar pişirelim.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



