Kekli Buz Dağı Tatlısı

Kekli Buz Dağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet top kek (kakaolu önerilir)
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4-5 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)
- 5 adet çubuk dondurma (kakaolu yahut vanilyalı )
- 20-25 adet petibör bisküvi (kıvam için)
Kekli Buz Dağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Top kekleri geniş bir kaba ufalayın.
- Üzerine sütü dökün kekler yumuşasın ve sütü çeksin.
- Şeker ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Dondurmaların çubuklarından çıkarsın doğrayarak karışıma ekleyin.
- Petibör bisküvileri rondodan geçirin karışıma ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı mozaik pasta kalıbı yahut kek kalıbına dökün.
- Üzerini dilediğiniz gereçler ile süsleyin.
- Tatlıyı buzlukta bir iki saat dinlendirin.
- Servisten evvel 5-10 dakika dışarıda bekletip dilimleyip servis edin.
Kekli Buz Dağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
