Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı

Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg arpacık soğan
  • 1 kg incik (kuşbaşı da olur)
  • 250 gram nohut
  • 170 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Karanfil
  • Kimyon
  • 1,5 su bardağı pirinç

Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta uzunluk bir tencerede etimizi haşladıktan sonra suyumuzu süzelim isterseniz 1 bardak et suyu ayırabilirsiniz.
  2. Tenceremize yağımızı alıp etimizi kavurmaya başlayalım.
  3. Bu sırada soğanlarımızı küçük ve küp biçiminde doğrayalım.
  4. Kavrulan etlerimizin içine soğanlarımızı da ek edip karıştıralım.
  5. İyice kavrulduktan sonra nohutlarımızı ekleyelim.
  6. Kimyon,karabiber,tuz,karanfil ve bir tutam tarçınımızı ekleyelim. (hepsini göz kararı ek ettim).
  7. Ayırdığımız et suyunu tenceremize döktükten sonra üzerine pirinçlerimizi ekleyelim.
  8. Bu adımda eksik kalan suyu kaynamış olarak kullanacağız. (ben suyu göz kararı ekliyorum).
  9. Pilavımız demlenince servise hazır. Afiyet olsun.

Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfry’da Kahvaltılık Ekmekler
Soslu Patates Salatası
Portakallı Çilek Rüyası
Lahana Sarması
Tam Kıvamında Limonata Tarifi
Bisküvili Anneler Günü Pastası
Hdabla | © 2025 |