Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı

Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg arpacık soğan
  • 1 kg incik (kuşbaşı da olur)
  • 250 gram nohut
  • 170 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Karanfil
  • Kimyon
  • 1,5 su bardağı pirinç

Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta uzunluk bir tencerede etimizi haşladıktan sonra suyumuzu süzelim isterseniz 1 bardak et suyu ayırabilirsiniz.
  2. Tenceremize yağımızı alıp etimizi kavurmaya başlayalım.
  3. Bu sırada soğanlarımızı küçük ve küp biçiminde doğrayalım.
  4. Kavrulan etlerimizin içine soğanlarımızı da ek edip karıştıralım.
  5. İyice kavrulduktan sonra nohutlarımızı ekleyelim.
  6. Kimyon,karabiber,tuz,karanfil ve bir tutam tarçınımızı ekleyelim. (hepsini göz kararı ek ettim).
  7. Ayırdığımız et suyunu tenceremize döktükten sonra üzerine pirinçlerimizi ekleyelim.
  8. Bu adımda eksik kalan suyu kaynamış olarak kullanacağız. (ben suyu göz kararı ekliyorum).
  9. Pilavımız demlenince servise hazır. Afiyet olsun.

Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuç Tarator
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası
Sebzeli Karides
Yeşil Mercimekli Ve Arpa Şehriye Çorba
Patates Köftesi
Fırında Bal Kabağı Tatlısı
İftariye Tabağı
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.