Bol Soslu Enfes Hazır Mantı

Bol Soslu Enfes Hazır Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • Kajun baharatı
  • 500 gram hazır mantı
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Kaynar su

Bol Soslu Enfes Hazır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1. 5-2 litre suyu kaynatıp bir tencereye alın,1 tatlı kaşığı kadar tuz eklediğiniz kaynayan suya 500 gram mantıyı ekleyip 10 dakika kaynatın.
  2. Kaynayan mantının suyundan yarım bardak kadar ayırın, daha sonra mantıyı süzün.
  3. Boş tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin akabinde salçayı ekleyip kavurun.
  4. Daha sonra ise dilediğiniz kadar kajun baharatı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.
  5. Üzerine mantıları ve kenara ayırdığınız mantı suyunu da koyarak tüm materyalleri uygunca karıştırın. Afiyet olsun🩷.

Bol Soslu Enfes Hazır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Kolay, Tam Kıvamında Çiğ Köfte
Yumuşacık Ramazan Pidesi
Tavuk Sote Tarifim (Kahvaltıya Uygun)
Fırında Acılı Çöp Şiş
Pancarlı Kuskus Salatası
Hdabla | © 2024 |