Yoğurt Mayalama

Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler

  • Süt
  • Yoğurt (maya)

Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü kaynatın.
  2. Soğumaya başlayınca yoğurdu ekleyip fırına hiçbir müdahale yapmadan içine koyun ve kapağını kapatın. 5-6 saate hazır.
  3. Maya  derecesi 44-46 derecedir. El ile bakılmayı söylemek istemiyorum zira kaynar sütü elinizle denetim etmek tehlikeli olabilir.
  4. 1 kg süte 1 yemek kaşığı yoğurt kâfi olacaktır. Yoğurt mayasını ılık kullanın.

Yoğurt Mayalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tahinli Cevizli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kek (Videolu)
Limonlu Tiramisu
Patatesli Rulo Poğaça (Pastanelere Rakip)
Dubai Çikolatası
Kapkek Tarifi
Ispanaklı Mantarlı Kiş
Hdabla | © 2025 |