Nutellalı Kurabiye
Nutellalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında bekletilmiş tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un ( yumuşak hamur )
İçine sürmek için:
- Nutella
Süslemek için :
- Hindistan cevizi
- Pudra şekeri
Nutellalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru materyalleri kesinlikle karıştırın.
- İçine tereyağını ekleyip yağ kuru gereçlerle karışana kadar yogurun.
- Sonra tüm materyalleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuz sert bir hamur olmayacak ben kalp ,yaprak ve uzun hamur modelleri kullandım.
- Bu hamurdan iki tepsi çıkıyor.
- Önceden ısıttığımız 180 derecedeki alt üst fırınımızda denetimli olarak 15/20 dk pişiriyoruz. ( alt kısım kızardıktan sonra alınız, üstünü yakmayınız).
- Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kurabiyelerin alt kısmına nutella sürüp öteki eşiyle birleştiriyoruz. Yan kısmınada sürerek hindistan cevizine batırıyoruz.
- Bu süreci kalp ve yaptak modeli verdiğimiz kurabiyelerimizde yapıyoruz.
- Uzun şerit halinde kestiğimiz kurabiyelerimizin bir kısmında uyguluyoruz.
- İsterseniz birleştirdiğiniz kurabiyelerin bir kısmına pudra şekeri dökebilirsiniz ben o şekildede yaptım. Çok lezzetli oldu. Afiyet olsun….
Nutellalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














