Nutellalı Kurabiye

Nutellalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında bekletilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un ( yumuşak hamur )

İçine sürmek için:

  • Nutella

Süslemek için :

  • Hindistan cevizi
  • Pudra şekeri

Nutellalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru materyalleri kesinlikle karıştırın.
  2. İçine tereyağını ekleyip yağ kuru gereçlerle karışana kadar yogurun.
  3. Sonra tüm materyalleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  4. Hamurumuz sert bir hamur olmayacak ben kalp ,yaprak ve uzun hamur modelleri kullandım.
  5. Bu hamurdan iki tepsi çıkıyor.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derecedeki alt üst fırınımızda denetimli olarak 15/20 dk pişiriyoruz. ( alt kısım kızardıktan sonra alınız, üstünü yakmayınız).
  7. Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakıyoruz.
  8. Soğuduktan sonra kurabiyelerin alt kısmına nutella sürüp öteki eşiyle birleştiriyoruz. Yan kısmınada sürerek hindistan cevizine batırıyoruz.
  9. Bu süreci kalp ve yaptak modeli verdiğimiz kurabiyelerimizde yapıyoruz.
  10. Uzun şerit halinde kestiğimiz kurabiyelerimizin bir kısmında uyguluyoruz.
  11. İsterseniz birleştirdiğiniz kurabiyelerin bir kısmına pudra şekeri dökebilirsiniz ben o şekildede yaptım. Çok lezzetli oldu. Afiyet olsun….

Nutellalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Dürüm (Efsane Lezzet)
Tam Tutan Kürt Böreği
Yoğurtlu Şehriye Çorbası
Tart Kalıbında Revani
Sebzeli Köfte Tarifi
Peynir Helvası
Hdabla | © 2025 |