Pamuk Bazlama

Pamuk Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr un
- 1 paket toz maya
- 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
- Ilık su
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hamuru şekillendirme sırasında;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mayayı 1 su bardağı su ile karıştırın. Unu yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyin.
- Hamurun ortasını açın mayayı ekleyin azar azar ılık sudan ekleyin, ele yapışmayan bir kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz, bu yüzden suyu denetimli olarak azar azar ekleyip kıvamına bakın. 10 dk yoğurun en son yağı ekleyip hamurun üzerini kapatıp 40 dk dinlendirin.
- Mayalandıktan sonra, tereyağını eritin lakin çok değil biraz ağır kalmalı.
- Tezgaha un serpin hamuru alın bezelere ayırın, her bezeyi hafif açın üzerine kaşıkla yağı koyun, her yerine yedirin.
- Hafif açtığınız bezeleri kenarlarından içine katlayarak tekrar beze yapın, hepsini tek tek çok ince olmayacak formda açın, açtığınız bezelerin üzerini bezle kapatıp 10 dk dinlendirin.
- Tavayı ocağın orta gözünde ortadan biraz az ateşte çevirerek altı üstü kızarana kadar pişirin. Birinci sıcağı gittiğinde servise hazır. Takibe almayı unutmayın lütfen 🤗 sevgililer.
Pamuk Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





