Nohutlu Kabak

Nohutlu Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 3 adet sivri biber
  • Yarım demet dereotu
  • Yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Nane

Nohutlu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımızı güzelce yıkayıp istediğimiz üzere doğruyoruz. Daha sonra pişirme kağıdı serili tepsimizde az yağ ekleyip, tuzlayıp fırında pişiriyoruz.
  2. Onlar pişene kadar sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
  3. Tabağımızın tabanına azcık yoğurttan ekleyip, üzerine pişen kabaklarımızı ekliyoruz.
  4. Üzerine ince ince kestiğimiz dereotunu ekliyoruz.
  5. Kalan yoğurdumuzu da tekrardan üzerine döküyoruz.
  6. Ayrı bir tavada haşlanmış nohutları pul biberle ve az yağla biraz kavuruyoruz ve döküyoruz.
  7. Ben en son üzerine nanede ekleyip afiyetle yedim 😀 istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz hepinize afiyet olsun.

Nohutlu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Pasta
Simit Pizza
Fırında Donut
Ağlayan Pasta
Şerit Poğaça
Tavuklu Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |