Nohutlu Kabak
Nohutlu Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 3 adet sivri biber
- Yarım demet dereotu
- Yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Nane
Nohutlu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklarımızı güzelce yıkayıp istediğimiz üzere doğruyoruz. Daha sonra pişirme kağıdı serili tepsimizde az yağ ekleyip, tuzlayıp fırında pişiriyoruz.
- Onlar pişene kadar sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
- Tabağımızın tabanına azcık yoğurttan ekleyip, üzerine pişen kabaklarımızı ekliyoruz.
- Üzerine ince ince kestiğimiz dereotunu ekliyoruz.
- Kalan yoğurdumuzu da tekrardan üzerine döküyoruz.
- Ayrı bir tavada haşlanmış nohutları pul biberle ve az yağla biraz kavuruyoruz ve döküyoruz.
- Ben en son üzerine nanede ekleyip afiyetle yedim 😀 istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz hepinize afiyet olsun.
Nohutlu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






