Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı

Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 150 gram tereyağı
  • 1 lt süt
  • 1,5 bardak şeker

Ocaktan aldıktan sonra;

  • 2 paket vanilya
  • 3 kaşık labne

Üzeri için:

  • 1 kutu krema
  • 180 gram sütlü çikolata

Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve un ocakta rengi hafif değişene kadar kavrulur, altı kapatılıp süratlice karıştırarak süt eklenir kaynayınca şeker eklenir 10 dk kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
  2. Daha sonra çırpma kabına alınır vanilyalar eklenir 10 dk yüksek periyotta soğuyana kadar çırpılır ve labne eklenir tekrar çırpılır.
  3. Kare borcama alınır buz dolabına (üstü kaymak tutması için) kaldırılır.
  4. Ganaj için; krema ocağa alınıp yalnızca ısıtılır altı kapatılıp çikolatalar eklenir eriyinceye kadar karıştırılıp ocaktan alınır. Muhallebiye gezdirilir. 1 gece dinlendirilip servis edilir afiyetle. 🫠.

Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rulo Pasta
Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)
Pirinç Unlu Muhallebi
Susamlı Cevizli Yumuşak Kek
Ekmek Pizzası
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2025 |