Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı)
Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı güzelce haşlanmış nohut suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker ya da bal
- 1 paket salep tozu
- 5-6 adet kayısı (istediğiniz meyve)
Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biraz zahmetli ancak bedel. Nohudu bir gece evvelce ıslatıp, haşlıyoruz o suyu 3 su bardağı ayırıp, bir gün buzdolabında ya da buzlukta bekletiyoruz ben buzdolabında beklettim.
- Ertesi gün iki yemek kaşığı şeker ekliyoruz, burada salep de tatlı olduğu için şeker katmaya da bilirsiniz şekerli seviyorsanız iki yemek kaşığı kattım ben ancak katılmasa da lezzetli oluyor. Salep sonra katacağız.
- Önce nohut suyu ile şekeri blenderla derin bir kapta uygunca çırpalım yumurta beyazı üzere köpürüp, kabaracak. Bu hali bile çok lezzetli inanın. Ben bir pakette salep kattım kıvamlı olsun diye.
- Blendırla bir daha çırpıp, şimdi olmamış lakin olmuş üzere görünen kayısıları rendeliyoruz, ben rendeledim lakin blenderla çekince muhakkak olmadı limon da çok yakışabilir.
- Daha sonra buzluğa koyalım iki saatte bir blenderla çekelim dört sefer yaptım bu süreci tıpkı dondurma yapar üzere sonuç nitekim çok garanti bir lezzet fakat farklı meyvelerle de yapılabilir. Bağırsakları da çalıştırıyor birebir vakitte 🙂salep tanımda yoktu ben ekledim.
Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













