Katı Yağsız Kıyır Kıyır Üzümlü Anne Kurabiyesi

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Üzümlü Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un (ölçü 200ml denetimli kullanın)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tatlı yoğurt (katı tarafından ölçü 200ml)
  • 1 su bardağı robottan geçirmiş ceviz
  • 1 su bardağından biraz eksik çekirdeksiz kuru üzüm
  • 2 tane yumurta akı sarısı üzerine
  • Yarım rendelenmiş portakal kabuğu yahut limon kabuğu rendesi isteğe bağlı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Üzümlü Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ,kabartma tozu, vanilya hariç bütün gereçlerimizi kabımızın içine alıyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Sonra unumuzu, kabartma tozumuzu ve vanilyamızı ek ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Pürüzsüz bir kurabiye hamuru elde ediyoruz.
  4. Kulak göğsü yumuşaklığında sonra yumurta büyüklüğünde modüller bölüyoruz ve avucumuzun içinde yuvarlayıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimizin içine ek edip bitiriyoruz.
  5. Yumurta sarısını bütün kurabiyelerimizin üzerine ek ediyoruz ve son olarak da cevizimize batırıp üstünü bitiriyoruz.
  6. Alt üst fan ayarlı 190 derece evvelce ısıtılmış fırınımıza katıp altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz piştikten sonra fırınımızdan alıyoruz büsbütün soğuduktan sonra servis tabağımızın içine alıyoruz ve istediğiniz vakit tüketebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Üzümlü Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebze
Fırınlama Yöntemi İle Karnıyarık Tarifi (Videolu)
Kaşık Pasta (Efsane)
Tek Hamur 2 Kek
Yoğurtlu Kuskus Salatası
Pratik Kesme Yöntemiyle Lahana Sarması (Videolu)
Hdabla | © 2025 |