Naneli Dereotlu Tuzlu Kurabiye

Naneli Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin ya da tereyağı (oda ısısında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Üzeri için;
- 2 adet yumurta akı
- Kavrulmuş susam
Naneli Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un, dereotu nane ve kabartma tozu hariç öteki materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru toparlayın.
- İnce kıyılmış dereotu ve naneyi de ekleyip karıştırdıktan sonra hamurdan portakal büyüklüğünde kesim alıp elinizle uzatıp rulo yapın atdından üzerine bastırıp inceltin.
- Çay bardağı ile kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Ayırdığınız yumurta aklarını çatalla biraz çırpıp üzerine sürün.
- Ardından susam serpip evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun.
Naneli Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









