Az Ölçülü Profiterol

Az Ölçülü Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 çay bardağı su (100 ml)
  • 1 çay bardağı un (60 g)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (30 g)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta

Krema için:

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilin

Çikolata sos için:

  • 80 gram bitter yahut sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı süt

Az Ölçülü Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlayın: küçük bir tencerede su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatın.
  2. Kaynayınca unu ekleyip süratlice karıştırın.
  3. Hamur toparlanınca ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
  4. Hamur ılıyınca içine yumurtayı ekleyip mikserle çırpın.
  5. Hamuru sıkma torbasına koyun yahut kaşıkla minik toplar halinde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25-30 dakika pişirin.
  7. Kremayı hazırlayın: süt, un, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirin.
  8. Koyulaşınca vanilini ekleyin, soğumaya bırakın.
  9. Pişen profiterolleri ortadan keserek içini krema ile doldurun.
  10. Çikolata sos: çikolata ve sütü benmari yordamı eriterek sos yapın ve profiterollerin üzerine dökün.  Soğuyunca servis edin.

Az Ölçülü Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cupkek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama
Dondurulmuş Zeytinyağlı Fasulye Yemeği
Sütlaç
Yulaflı Muzlu Kurabiye (Un Ve Şeker Yok)
Kokoş Pastane Kurabiyesi
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |