Mini Mini Beignet
Mini Küçük Beignet Tanımı İçin Malzemeler
- 360 gram un
- 30 gram şeker
- 1 büyük tutam tuz
- 1 paket vanilin şekeri
- 10 gram yaş maya
- 70 gram süt (unun durumuna nazaran ayarlayın)
- 3 yumurta
- 65 gram tereyağı
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Mini Küçük Beignet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mikser kabına tuzu, unu, şekerleri, mayayı ve yumurtaları koyun.
- Unun aldığı ölçüye nazaran sütü azar azar ekleyerek yavaşça yoğurmaya başlayın.
- 5 dakika yoğurun, akabinde yumuşamış tereyağını ekleyin.
- Hamur kabın kenarlarından ayrılana kadar yoğurmaya devam edin.
- Üstünü kapatın ve en az 1 saat yahut tüm gece buzdolabında mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru hafif un serpilmiş tezgaha alın ve üzerini çok az unlayın hem rahat açılması hemde rahat biçim vermek için.
- Aşırı ince yada çok kalın açmayın orta kalınlıkta bir hamur açın ve ben kremşanti duyla biçim verdim küçük küçük.
- Ocağa tavayı alıp içine yağ koyup kızdırmaya bırakalım.
- Isınan yağda hal verdiğimiz hamurları tek tek koyup kızartıyoruz.
- Ocağın altını çok açmayın yoksa hamurlar çabucak pişer çevirmekte zorlanırsın ve çok kızarır kızaran hamurları çay şekerine batırıp çikolata eşliğinde servis ediyoruz .
Mini Küçük Beignet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












