Mini Mini Beignet

Mini Küçük Beignet Tanımı İçin Malzemeler

  • 360 gram un
  • 30 gram şeker
  • 1 büyük tutam tuz
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 10 gram yaş maya
  • 70 gram süt (unun durumuna nazaran ayarlayın)
  • 3 yumurta
  • 65 gram tereyağı

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Mini Küçük Beignet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mikser kabına tuzu, unu, şekerleri, mayayı ve yumurtaları koyun.
  2. Unun aldığı ölçüye nazaran sütü azar azar ekleyerek yavaşça yoğurmaya başlayın.
  3. 5 dakika yoğurun, akabinde yumuşamış tereyağını ekleyin.
  4. Hamur kabın kenarlarından ayrılana kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Üstünü kapatın ve en az 1 saat yahut tüm gece buzdolabında mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamuru hafif un serpilmiş tezgaha alın ve üzerini çok az unlayın hem rahat açılması hemde rahat biçim vermek için.
  7. Aşırı ince yada çok kalın açmayın orta kalınlıkta bir hamur açın ve ben kremşanti duyla biçim verdim küçük küçük.
  8. Ocağa tavayı alıp içine yağ koyup kızdırmaya bırakalım.
  9. Isınan yağda hal verdiğimiz hamurları tek tek koyup kızartıyoruz.
  10. Ocağın altını çok açmayın yoksa hamurlar çabucak pişer çevirmekte zorlanırsın ve çok kızarır kızaran hamurları çay şekerine batırıp çikolata eşliğinde servis ediyoruz .

Mini Küçük Beignet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ Çekmeyen Pırasalı Mücver
Kakaolu Kek
Portakallı Kurabiye
Çilekli Charlotte Pastası (Videolu)
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Mantar Tempura (Midye Tava Gibi)
Hdabla | © 2025 |