Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta sarısı
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 2.5-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Portakallı dolgu için:

  • Yarım portakal suyu
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır yahut buğday nişastası

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 200 gr tereyağı, 2 tane yumurta sarısı, yarım su bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı nişasta, yarım portakal kabuğu rendesi, 1 paket vanilin yoğurma kabına alıp elimizle yoğuralım.
  2. Sonra unu yavaş yavaş denetimli ekleyip tekrar yoğuralım.
  3. Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım ve hamurumuzun kenarlarını bıçak yardımıyla çizip biçim verelim.
  4. Hamurumuza biçim verdikten sonra hamurun ortasına parmağımızı bastırıp form verelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü eşit bir biçimde 15 dakika pişirelim.
  6. Portakallı dolgu için:Yarım portakal suyu, yarım portakal kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı mısır yahut buğday nişastası tavanın içine alalım ve nişasta kalmayana kadar karıştırıp yoğunlaşana kadar ocakta pişirelim.
  7. Portakallı dolgumuz piştikten sonra ocağın altını kapatalım.
  8. Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkartıp yaptığımız portakallı dolgumuzu üstüne koyalım.
  9. Portakallı kurabiyelerimiz servise hazır afiyet olsun.

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Sucuk
Kaşık Güzeli Tarifi
Fit Börek (Hamur Açma Derdi Olmayan Diyete Uygun Börek)
Fit Tiramisu
Tahinli Kek
Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |