Kakaolu Kek

Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt süzme
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimcik tuz
  • 2 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba yumurta, şekeri koyalım çırpalım üzerine yoğurt du ekleyip çırpmaya devam edelim sıvı yağ, tuz, ekleyelim çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu nu ekleyip güzelce pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  3. Yağladığımız, unladığımız borcama hamurumuzu dökelim birazını ayıralım, ayırdığımız hamurumuzun, içine kakaoyu koyalım karıştıralım hamurumuz katı olduysa biraz süt, biraz sıvı yağ ile cıvıltabiliriz.
  4. Önceden ısınmış alt üst ayar 175 derece fırında 30,35 dakika pişirelim.

Not:Bardak ölçüm 190 ml (büyük uzunluk çay bardağı)

Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar Dolması
Pişmaniye Kurabiye
Sakallı Poğaçanın Poğaçası
İrmikli Ağlayan Pasta
Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı
Babam Böyle Pasta Yapmayı Nerden Öğrendi Pastası
Hdabla | © 2024 |