Meyveli Kek

Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üzeri için ayırdığımız gereçleri fazla ezmeden topaklar olacak formda karıştırıyoruz kekin üzerine dökmek için kenara alıyoruz.
  2. Yumurta, şeker ve vanilini beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  3. Sıvı materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Katı gereçleri eleyerek döküyoruz. Fazla çırpmadan karıştırıyoruz.
  5. Borcama döküp üzerine meyveleri serpiyoruz. (ben orman meyvesi kullandım. Siz dilediğiniz tatlı/ekşi meyvelerle deneyebilirsiniz. ).
  6. Üstüne tereyağlı karışımı serpiştiriyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 170° fırında 20/25 dk (üzeri pembeleşinceye kadar) pişiriyoruz.

Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri Yağlaması
Tavuklu Krep Bohçası
Ispanak Kavurma(haşlamadan)
Bebişlere Kahvaltı 6 Ay
Bezelye Yemeği
Mercimek Mantı
Hdabla | © 2025 |