Meyveli Kek
Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Üzeri için ayırdığımız gereçleri fazla ezmeden topaklar olacak formda karıştırıyoruz kekin üzerine dökmek için kenara alıyoruz.
- Yumurta, şeker ve vanilini beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Sıvı materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Katı gereçleri eleyerek döküyoruz. Fazla çırpmadan karıştırıyoruz.
- Borcama döküp üzerine meyveleri serpiyoruz. (ben orman meyvesi kullandım. Siz dilediğiniz tatlı/ekşi meyvelerle deneyebilirsiniz. ).
- Üstüne tereyağlı karışımı serpiştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında 20/25 dk (üzeri pembeleşinceye kadar) pişiriyoruz.
Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









