Tavuklu Krep Bohçası

Tavuklu Krep Bohçası Tanımı İçin Malzemeler

Harç için;

  • 450 gram kare doğranmış tavuk göğsü ve pirzola karışık
  • Yarım kırmızı biber
  • Yarım yeşil biber
  • Yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Sıvıyağ

3 adet krep için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker

Beşamel için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı (silme gibi) un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine;

  • Kaşar peyniri

Tavuklu Krep Bohçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklu harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Doğranmış tavukları kızgın tavaya koyuyoruz ve kapağını kapatıp altını kısıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Suyunu çeken tavuklara sıvı yağı(zeytinyağı) soğan sarımsak ve biberleri ekleyerek karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp yumuşamalarını sağlıyoruz.
  4. Yumuşadıktan sonra salçamızı ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Güzelce piştiğinde altını kapatıyoruz.
  6. Daha sonra krep için materyalleri karıştırıp, harçtan 1 kepçe alıp krep tavasına döküp yayıyoruz.
  7. Arkalı önlü pişen krepleri bir tabağa alıyoruz.
  8. Beşamel sos için tereyağını kızdırıp unu ekleyip un kokusu çıkana kadar bekliyoruz.
  9. Un yanmasın dikkat edelim.
  10. Sonra sütü yavaşça ekleyip çırpıyoruz.
  11. Kaynadıkça katılaşan sosumuzun altını kapatıp tuz ve karabiber ekliyoruz. Sosumuz hazır.
  12. Daha sonra tavuklu harçtan alıp krebin ortasına koyup bohça halini veriyoruz.
  13. Üzerine beşamel ve kaşar koyuyoruz. 3 adet oluyor bu tanımda.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst fansız ayarda üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun şimdiden.

Tavuklu Krep Bohçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nefis Bisküvili Latte Pasta (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kızımın 5 Yaş Doğum Günü İkram Menüsü
Bebek Keki
Çikolatalı Pasta
Tereyağlı Poğaça
İçli Köfte
Lif Lif Ayrılan Kuzu Tandır Tarifi
Hdabla | © 2025 |