Meybuz (Çocukluğumuzun Serinletici Lezzeti)
Meybuz (Çocukluğumuzun Serinletici Lezzeti) Tanımı İçin Malzemeler
Çilekli için ;
- 1 küçük kase çilek
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Vişneli için;
- 1 küçük kase vişne
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Kivili için;
- 2 adet kivi
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Limonlu için;
- 2 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğunun rendesi
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Meybuz (Çocukluğumuzun Serinletici Lezzeti) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çilekleri karbonatlı suda biraz bekletip güzelce yıkayalım.
- Doğrayıp şeker, su, ve limon suyu ile birlikte rondodan geçirelim.
- Kivili için kivileri soyup doğrayalım şeker, limon suyu ve su ile birlikte rondodan geçirelim.
- Vişneli için vişne, şeker ve suyu vişneler yumuşayıp güzelce rengini verene kadar kaynatıp tel süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.
- Limonlu için bir adet limon kabuğunun sarı kısmını rendenin ince kısmında rendeleyelim.
- Şekeri ilave edip aromasını vermesi için biraz ovalım.
- Su ve limon suyunu ek edip şeker eriyene kadar karıştırıp tel süzgeçten geçirip süzelim.
- Meyve sularımız hazır olunca küçük bir huni yardımıyla poşetlere paylaştıralım.
- Dilerseniz plastik yahut karton bardaklarda da dondurabilirsiniz.
- İyice dondukran sonra soğuk olarak servis edin. Deneyecek olanla ra şimdiden afiyet olsun.
Meybuz (Çocukluğumuzun Serinletici Lezzeti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















