Tandır Çorbası

Tandır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 2 diş sarımsak
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Toz biber
Tandır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle eti düdüklüye alıp üzerine 3 su bardağı su ek edip yaklaşık 50 dakika boyunca düdüklüde güzelce haşlıyoruz haşladığımız eti 4 su bardağı su ile ocağa alıp tekrar kaynamaya alıyoruz.
- O sırada terbiye için; yoğurt, un, rendelenmiş sarımsak, yumurtayı güzelce çırpıyoruz, kaynayan çorbadan terbiyenin içine bir kepçe alıp süratlice karıştırıyoruz ve terbiyeyi çorbaya ek edip tekrar karıştırıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve toz biberi kızdırıp döküyoruz ve servis ediyoruz afiyet olsun.
Tandır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
