Tandır Çorbası

Tandır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 diş sarımsak
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Toz biber

Tandır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle eti düdüklüye alıp üzerine 3 su bardağı su ek edip yaklaşık 50 dakika boyunca düdüklüde güzelce haşlıyoruz haşladığımız eti 4 su bardağı su ile ocağa alıp tekrar kaynamaya alıyoruz.
  2. O sırada terbiye için; yoğurt, un, rendelenmiş sarımsak, yumurtayı güzelce çırpıyoruz, kaynayan çorbadan terbiyenin içine bir kepçe alıp süratlice karıştırıyoruz ve terbiyeyi çorbaya ek edip tekrar karıştırıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve toz biberi kızdırıp döküyoruz ve servis ediyoruz afiyet olsun.

Tandır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimekli Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
Antep Usulü Kerebiç
Damla Çikolatalı Muffin
Sultan Sarması (Saray Sarması)
Tereyağında Kızarmış Enfes Tavuk Köfteleri (Kremalı Parmesanlı Makarna Eşliğinde)
Narenciye Bombası Smoothie
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet