Dubai Güllaç

Dubai Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (100gr)
  • 600 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 top tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı kreması
  • yarım çay bardağı tahin
  • 1 paket çikolata
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • File antep fıstığı

Dubai Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütün üzerine şekeri ekleyip kaynatıp soğumaya alalım.
  2. Tel kadayıfların üzerine Antep fıstığı kreması ve tahini ekleyip karıştıralım.
  3. Çikolatamızı rendeleyip üzerine kakao ekleyip karıştıralım.
  4. Güllaç yaprakların yarısını bir kat yaprak üzerine süt, yaprak, süt sırasıyla ekleyerek borcamımıza dizelim.
  5. Kalan güllaç yapraklarını ılınan sütün içine alıp yumuşaması için bekleyelim.
  6. Arasına antep fıstıklı harcımızı dökelim.
  7. Üzerine file antep fıstığı serpelim.
  8. Ilık sütün içinde yumuşayan güllaç yapraklarını üzerine ekleyelim.
  9. Rendelediğimiz çikolatayı dubai güllacımızın üzerine serpelim.
  10. Son olarak file antep fıstığıyla süsleyelim.

Ayrıntılı anlatımlı tanım için youtube kanalımı yahut instagram hesabımı ziyaret edebilirsiz. Afiyet olsun.

Dubai Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kruvasan Börek
Fındıklı Çikolatalı Kurabiye
Ezogelin Çorbası
Yaprak Sarma
Haşhaşlı Çörek
İftariye Tabağı
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet