Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek (1.5 su bardağı su ile haşlanacak)
  • Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • İsot
  • Kuru nane (damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
  • İnce doğranmış taze soğan
  • İnce doğranmış maydanoz

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri suyunu çekene kadar haşlayın ocağı kapatın ve içine köftelik bulguru ekleyip karıştırın,kapağını kapatıp dinlendirin.
  2. O dinlenirken yağda soğanları güzelce kavurun.
  3. Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,baharatları da ekleyip karıştırın.
  4. Mercimeğe ekleyip güzelce harmanlayın.
  5. Yeşillikleri de ekleyip yoğurun ve hal verin. Afiyet olsuuunn 🌼.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dağılmayan Kayısı Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek Tarifi
Tahinli Kek
Pekmezli Un Helvası (12+ Ay)
Damla Çikolatalı Kurabiye
Kaşık Pasta (Efsane)
Köy Peynirli Kare Poğaça
Hdabla | © 2025 |