Mercimek Köftesi
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 adet soğan
- Yeşil soğan (tercihe bağlı)
- 1 adet limon suyu
- 1 demet maydanoz
- Marul yahut kıvırcık (tercihe bağlı)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (tercihe bağlı)
- 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma sırasında da arttırabilirsiniz)
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Kimyon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye 3 su bardağı su ve mercimeği koyup, orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen mercimeği ocaktan alıp, içine kısırlık bulguru ekleyin. Karıştırdıktan sonra üzerini kapatarak 20 dakika dinlendirin.
- Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtıp yemeklik doğradığımız soğanı kavurun. Soğanlar yumuşacınca içine domates ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
- Dinlen mercimek ve bulgur karışımını geniş bir kaba alın. Hazırladığınız sosu, baharatları ve limon suyunu ekleyerek karışımı güzelce yoğurun.
- İnce doğranmış maydanoz ve kıvırcıkları karışıma ekleyin. Tekrar yoğurun ve köfte halini verin.
- Hazırladığımız mercimekli köfteleri marul yahut kıvırcık yaprakları ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🌸.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






