Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • Yeşil soğan (tercihe bağlı)
  • 1 adet limon suyu
  • 1 demet maydanoz
  • Marul yahut kıvırcık (tercihe bağlı)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (tercihe bağlı)
  • 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma sırasında da arttırabilirsiniz)
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Kimyon

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye 3 su bardağı su ve mercimeği koyup, orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Pişen mercimeği ocaktan alıp, içine kısırlık bulguru ekleyin. Karıştırdıktan sonra üzerini kapatarak 20 dakika dinlendirin.
  3. Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtıp yemeklik doğradığımız soğanı kavurun. Soğanlar yumuşacınca içine domates ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Dinlen mercimek ve bulgur karışımını geniş bir kaba alın. Hazırladığınız sosu, baharatları ve limon suyunu ekleyerek karışımı güzelce yoğurun.
  5. İnce doğranmış maydanoz ve kıvırcıkları karışıma ekleyin. Tekrar yoğurun ve köfte halini verin.
  6. Hazırladığımız mercimekli köfteleri marul yahut kıvırcık yaprakları ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🌸.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gökçeada Kurabiyesi
Cevizli Güllaç
Katmer Börek
Portakallı Kek
Lahana Sarması
Kapalı Hamburger (Videolu)
Hdabla | © 2025 |