Tel Kadayıf

Tel Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çiğ kadayıf
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 10 damla limon

Tel Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. 10 dakika kaynadıktan sonra limon damlatıp, 2 dk daha kaynatalım. Soğuması için kenara alalım.
  2. Margarini eritelim ve kadayıfların üzerine dökelim. Elimizle güzelce ovuşturalım ve sonrasında yarını tepsiye serelim. Bardağın sırtıyla ezelim. Üzerine cevizleri serpelim. Kalan kadayıfıda üzerine serip, bardağın sırtıyla ezelim.
  3. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Sonrasında soğumuş şerbeti üzerine döküp, soğumaya bırakalım. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Tel Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Acılı Çiğköfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çörek Otlu Yeşil Poğaça
Sıvıyağ İle Kıyır Kurabiye
Kuru Meyveli Roka Salatası
Hira Tatlısı
Velibah Tarifi
Ayva Çayı
Hdabla | © 2025 |