Tel Kadayıf

Tel Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo çiğ kadayıf
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 10 damla limon
Tel Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. 10 dakika kaynadıktan sonra limon damlatıp, 2 dk daha kaynatalım. Soğuması için kenara alalım.
- Margarini eritelim ve kadayıfların üzerine dökelim. Elimizle güzelce ovuşturalım ve sonrasında yarını tepsiye serelim. Bardağın sırtıyla ezelim. Üzerine cevizleri serpelim. Kalan kadayıfıda üzerine serip, bardağın sırtıyla ezelim.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Sonrasında soğumuş şerbeti üzerine döküp, soğumaya bırakalım. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Tel Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




