Sıvı Yağlı, Maden Sulu, Kıymalı, Susamlı Börek

Sıvı Yağlı, Maden Sulu, Kıymalı, Susamlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet hazır yufka
Sosu için;
- 1 su bardağı maden suyu
- Yarım küçük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
Kıymalı içi için;
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı tuz karabiber
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzerine sürmek;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu ve sarı susam
Böreğin ortasına;
- 1 adet domates
- 2 adet köy biber
Sıvı Yağlı, Maden Sulu, Kıymalı, Susamlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya kıymayı koyalım ,suyu salıp çekene kadar pişirelim. Sonra yağı dökelim. Küçük yemeklik doğranmış soğanı ek edip karıştıralım. Tuz, karabiber serpip karıştıralım. Kısık ateşte 10 dk pişirelim. Soğuması için bir tabağa alalım, maydanoz serpip karıştıralım.
- Diğer tarafta maden suyu sıvı yağ derin bir kapta çırpalım. Tezgahın üzerine bir âdet yufkayı serelim. Sos gerecinden her tarafına sürelim.
- Yufkayı ikiye katlayalım. Evvel ortadan ikiye keselim ,kestiğimiz parçayı üçe bölelim üçgen halinde olsun, yufkanın yuvarlak kısmına bir yemek kaşığı kıymalı içten koyalım, iki yani içeri katlayarak rulo halinde saralım. Çok sıkı olmasın yağlı serilmiş tepsiye dizelim ,yumurta sarısı, sıvı yağla çırpalım üzerine sürelim.
- Böreklerin ortasını bıçakla keselim ince kesilmiş domates biberi ortasına yerleştirelim. Çörek otu, susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk afiyet olsun.
Sıvı Yağlı, Maden Sulu, Kıymalı, Susamlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



