Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık)

Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 250 -300 gram ıspanak
- 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
Sosu için;
- 1 su bardağı süt (250 ml)
- Yarım su bardağı yoğurt (100 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları küçük küçük doğrayalım peyniri rendeleyelim ıspanak ve peyniri karıştıralım farklı bir kapta süt, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve sıvı yağı düzgünce karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha serelim ve ikiye bölelim kestiğimiz kesime sütlü sosunuzdan 5-6 kaşık dökelim fırçayla her yerine sürelim.
- Yufkanın geniş olan kısmına fotoğraftaki üzere peynirli harcımızı uzunlamasına yayalım. Kenarlarından katlayalım ve saralım yağladığımız tepsinin orta kısmına koyup kendi etrafında dolayalım.
- Diğer yufkalar içinde tıpkı süreci yapalım bütün yufkalar bitince kalan sosu üzerine gezdirelim ve fırçayla sürelim. Vaktiniz varsa üzerine streç sinema geçirip buzdolabında 2 saat kadar bekletelim (akşam yapıp buzdolabında bekletip sabah pişirebilirsiniz)
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerine pak bir bez örtüp 5 dk bekleyelim. Yumuşacık böreğimiz hazır 👍🏻
Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













