Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık)

Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 250 -300 gram ıspanak
  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt (250 ml)
  • Yarım su bardağı yoğurt (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu

Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları küçük küçük doğrayalım peyniri rendeleyelim ıspanak ve peyniri karıştıralım farklı bir kapta süt, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve sıvı yağı düzgünce karıştıralım.
  2. Yufkayı tezgaha serelim ve ikiye bölelim kestiğimiz kesime sütlü sosunuzdan 5-6 kaşık dökelim fırçayla her yerine sürelim.
  3. Yufkanın geniş olan kısmına fotoğraftaki üzere peynirli harcımızı uzunlamasına yayalım. Kenarlarından katlayalım ve saralım yağladığımız tepsinin orta kısmına koyup kendi etrafında dolayalım.
  4. Diğer yufkalar içinde tıpkı süreci yapalım bütün yufkalar bitince kalan sosu üzerine gezdirelim ve fırçayla sürelim. Vaktiniz varsa üzerine streç sinema geçirip buzdolabında 2 saat kadar bekletelim (akşam yapıp buzdolabında bekletip sabah pişirebilirsiniz)
  5. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerine pak bir bez örtüp 5 dk bekleyelim. Yumuşacık böreğimiz hazır 👍🏻

Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuçlu Dereotlu Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salepli İncirli Kek
Balon Pişi
Ton Balıklı Meze
Brownie Kurabiye
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Pirinç Unlu Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet