Mayasiz Yumuşacık Poğaça

Mayasiz Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 tane yumurta 1 tanesi sarısı üstüne sürün
  • Aldığı kadar un içine koymak için peynir

Mayasiz Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tuz, şeker ve kabartma tozu ekleyip tekrar çırpalım.
  2. Sonra aldığı kadar un ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim (iyice yoğuralım).
  3. Üzerini streçle kapatıp 5 dk dillendirelim ben dinlendirmedim isim çabuktu;)
  4. Sonra poğaçalarınızı büyük küçük nasıl yapmak isterseniz boyutuna nazaran hamurdan alıp yuvarlayıp içine peynir harcımızı koyup kapatalım. Ben kimilerini boş yaptım.
  5. Birleşim yeri alta gelecek halde dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip, evvelden ısıttığımız 180 dr fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Çıkınca yumuşak olması için üzerine örtü örtüp 10 dk dinlendirelim afiyet olsun 💯

Mayasiz Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Leziz Türlü Yemeği
Peskütan Çorbası
Havuç Turşusu
Islak Kek (Sıcak Soslu)
Balkabağı Tatlısı
Sufle
Hdabla | © 2025 |