Peskütan Çorbası

Peskütan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
- 1 su bardağı nohut
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
Peskütan sosu;
- Yarım kilo peskütan
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Sos için;
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı nane
- Tuz
Peskütan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğdayımızı yıkayıp haşlayalım.
- Ayrı başka pişirilir suyu dökülmüş nohut ve mercimeğide içine ekleyelim birlikte özleşene kadar pişirelim.
- Ayrı bir yerde peskütani az suyla açalım içine yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı unu katıp çırpalım pişen yemeğin içine ekleyelim.
- Tavaya yağımızı koyalım ,ince kıyılmış soğanı kavuralım ,içerisine naneyi ekleyip kaynayan çorbaya ekleyelim. Sıcak servis edelim.
- Not;soğanli sosu tereyağı yada sıvı yağlada yapabilirsiniz.
- Orjinalinde kavurma yada ,et suyu konulur bu türlü daha hoş olur.
Peskütan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





