Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg balkabağı (soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve iri dilimlere ayrılmış)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su (gerekirse, kabaklar gereğince su salmazsa kullanabilirsiniz)

Üzeri için:

  • Ceviz içi (isteğe bağlı)
  • Tahin (isteğe bağlı)

Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları hazırlayın:Balkabaklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri dilimler biçiminde doğrayın.Dilimleri çok ince yapmayın ki pişerken dağılmasın.
  2. Kabakları geniş bir tencereye tek sıra halinde dizin. Çok üst üste gelmemesine dikkat edin ki eşit pişsin.
  3. Toz şekeri kabakların üzerine eşit formda serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve kabakları 1 saat boyunca oda sıcaklığında bekletin. Bu süreçte kabaklar bir ölçü su salacaktır.
  4. Bekletme sonunda tenceredeki su ölçüsünü denetim edin. Şayet kabaklar gereğince su bırakmamışsa, 1 çay bardağı su ekleyin.
  5. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve kapağı kapalı halde pişirin.
  6. Kabaklar yumuşayıp bıçağın kolaylıkla girebileceği kıvama gelene kadar (yaklaşık 20-30 dakika) pişirin.
  7. Kabaklar büsbütün yumuşadıktan sonra dikkatlice servis tabağına alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan tatlının üzerine çokça ceviz içi serpebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tahin gezdirerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Püf noktası:Eğer daha karamelize bir tat istiyorsanız, pişirme sırasında tencerenin kapağını son 5 dakika açık bırakabilirsiniz. Bu, fazla suyun buharlaşmasını sağlar ve kabakların üzeri hafif parlak bir hal alır.

Afiyet olsun!.

Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Ay Ek Gıda Pirinç Unu
Şipşak Dondurucudan Tavuk Döner
Glütensiz Bol Proteinli Ekmek (Videolu)
Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır)
Soslu Balcan Kebabı
Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç
Hdabla | © 2025 |