Mantar Soslu Tavuk

Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk pirzola
  • 8-9 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Mantar Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağ alalım. Tavukları ekleyip, önlü gerili kızartalım. Tabağa alalım.
  2. Tavayı yıkamadan soğanı doğrayıp birebir tavada kavuralım.
  3. Mantarı ekleyip, kavuramaya devam edelim.
  4. 1 yemek kaşığı un ekleyip, karıştıralım.
  5. Ardından sütü ekleyip karıştıralım.
  6. 3-4 dakika sosu pişirip tavukları tencere ek edelim.
  7. Arkalı önlü çevirip 10 dakika pişirip ocaktan alalım. Afiyet olsun.

Mantar Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı)
Hazır Lavaştan Tavada Pratik Börek
Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar
Kuru Üzümlü Kek
Fırında Püreli Tavuk Sote
Pastacı Kreması
Hdabla | © 2025 |