Mantar Soslu Tavuk
Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk pirzola
- 8-9 adet mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Mantar Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ alalım. Tavukları ekleyip, önlü gerili kızartalım. Tabağa alalım.
- Tavayı yıkamadan soğanı doğrayıp birebir tavada kavuralım.
- Mantarı ekleyip, kavuramaya devam edelim.
- 1 yemek kaşığı un ekleyip, karıştıralım.
- Ardından sütü ekleyip karıştıralım.
- 3-4 dakika sosu pişirip tavukları tencere ek edelim.
- Arkalı önlü çevirip 10 dakika pişirip ocaktan alalım. Afiyet olsun.
Mantar Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









