Kuru Üzümlü Kek

Kuru Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2-2.5 su bardağından fazla un

Kuru Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şeker güzelce köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Üzerine yağ ,süt konulur ,birazda o denli karıştırılır .
  3. En son un kabartma ve vanilya elekten geçirilerek koyulur çırpılır.
  4. En son üzüm içine konulur, karıştırılıp tepsinin altı yağlanıp 180 derece fırına atılır .
  5. Yaklaşık 20 ve 25 dk da pişiyor çokta hoş pratik pişmesine bir çatal yada kürdan yardımı ile bakılır pişip pişmesine yapışmıyorsa kekimiz hazır demektir afiyet olsun.

Kuru Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Soslu Kızartma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyez Unlu Mayalı Poğaça
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Kıbrıs Usulü Pastırmalı Tost
Çilekli Cheesecake
Çikolatalı Kat Kat Milföy
Köy Pastası (Babaanne Kurâbiyesi)
Hdabla | © 2024 |