Tepsi Kebabı (Sini Kebabı)

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 2 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tepsiye sürmek için;
- 1 çay kaşığı salça
- Sosu için 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı uygun bir karıştırma kabına koyalım.
- Kapya biber, yeşil biber ve sarımsağı rondodan geçirelim kıymanın üstüne koyalım, soğanı ve maydanozu farklı başka rondodan geçirelim kıymaya ekleyelim tuz karabiber pulbiber ve zeytinyağını ekleyelim hepsini elimizle güzelce karıştıralım.
- Tepsinin tabanına salçayı sürelim kıymalı harcı tepsiye yayalım. Eşit bir halde dilimleyelim. Sos için uygun bir kaba bütün gereçleri koyup salça eriyene kadar karıştıralım. Tepsideki kıymanın üzerine gezdirelim.
- Dilimlerin üzerine domates dilimleri ve biber koyup, evvelden 250 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim (benim yemeğim 45 dk pişti) yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












