Tepsi Kebabı (Sini Kebabı)

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tepsiye sürmek için;

  • 1 çay kaşığı salça
  • Sosu için 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı uygun bir karıştırma kabına koyalım.
  2. Kapya biber, yeşil biber ve sarımsağı rondodan geçirelim kıymanın üstüne koyalım, soğanı ve maydanozu farklı başka rondodan geçirelim kıymaya ekleyelim tuz karabiber pulbiber ve zeytinyağını ekleyelim hepsini elimizle güzelce karıştıralım.
  3. Tepsinin tabanına salçayı sürelim kıymalı harcı tepsiye yayalım. Eşit bir halde dilimleyelim. Sos için uygun bir kaba bütün gereçleri koyup salça eriyene kadar karıştıralım. Tepsideki kıymanın üzerine gezdirelim.
  4. Dilimlerin üzerine domates dilimleri ve biber koyup, evvelden 250 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim (benim yemeğim 45 dk pişti) yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Yoğurt (Çocuklar Buna Bayılacak)
Kısır
Spoonful Tatlısı
Tavuk Dünyası Köri Soslu Mantarlı Tavuk (Evimize Geldi)
Fırın Sütlaç
Kakaolu Çikolatalı Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |